Guldkött

I slutet av 70-talet fick en man vid namn Ulf Ljung som då var en av ägarna till
Willy Ohlsson eftr AB en idé till extra hängt kött. Det som sedermera blev uppkomsten av konceptet ”guldkött”.
Guldköttet har genom åren också blivit internationellt känd genom tidningar i New York,Aten och stjärnkrogar i Stockholm osv.
Av de bitar entrecôte och ryggbiff som vi torrhänger i 4 veckor(se info på köttsidan) väljer vi ut de finaste och mest marmorerade (insprängt fett i köttbiten). Med ben och kappa doppar vi dem i smält raffinerat talg-fett av nöt. Kan liknas som att stöpa ett ljus. Allt detta görs för den anledning att köttet sedan ska klara av ytterligare mörning i ca 4 veckor. Resultatet blir att vi får en köttbit som hängt i ca 8 veckor och liknar inget annat i Sverige och kanske även i Europa.
Då utvecklingen av detta fenomen tog fart så var och är det fortfarande en bristvara att få tag på välmarmorerade köttbitar. Idag måste vi samarbeta med fler uppfödare för att tillgodose dagens efterfrågan.
De som var köttälskare på den tiden kunde boka upp sig på ”Ett stycke guldkött”. De hade en personlig namnskylt i mässing (guld skulle bli för dyrt) som fästes upp framför köttbiten. Vill ni lära er mer om guldköttet eller allmänt om kött ring eller boka en styckningskväll med middag .länk till temakväll

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

iWagyu
Fest i hallen
aptit.se
Nyhetsbrev

Du behöver Adobe Flash Player. för att koppla upp dig på vårt nyhetsbrev